Hoe lang moet ik de Xpoboost gebruiken?

De Xpoboost apparaten leveren rood en /of bijna-infrarood licht ( 2 standen in te schakelen).Voor huidgerelateerde verbeteringen, hoef je slechts 5 minuten op een afstand van 50 tot 30 centimeter  van het apparaat  te behandelen.  Op ongeveer 30 tot 15 cm van het apparaat ontvang je binnen 10 minuten ongeveer 60 joule aan energie, wat optimaal is voor de algehele voordelen. Regelmaat is de sleutel als het gaat om licht behandeling. Daarom bevelen wij voor de beste resultaten een dagelijkse behandelingen van 10 minuten aan, of op zijn minst tussen 1 a 3 keer per week. Mocht u 2 x per dag een behandeling willen ondergaan, houd dan rekening met een minimale tussentijd van 8 uur. Dus neemt u 1 behandeling in de ochtend om 08.00 uur, dan mag u op zijn vroegst weer een behandeling om 16.00 uur.

Hoe snel kan ik resultaten van het Xpoboost led licht verwachten?

De hoeveelheid tijd die nodig is om verbeteringen te zien, is afhankelijk van de individuele gezondheidsuitdagingen van elk persoon. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op hoe snel u een verbetering in uw symptomen kunt ervaren. Sommige mensen zullen binnen 1 dag of een paar dagen voordelen zien, anderen kunnen 3-12 weken van consistent gebruik vergen om resultaten te zien. Door uw Xpoboost therapie module dagelijks te gebruiken, kunt u de snelheid van verbetering in uw lichaam maximaliseren.

Zijn er speciale lotions die ik zou moeten gebruiken tijdens of na een behandeling met Xpoboost?

Nee, het gebruik van lotion mag de voordelen van het licht niet negatief beïnvloeden. Gebruik daarom bij voorkeur geen middelen op je huid, maar belicht je schone droge huid.

Kan ik make up dragen tijdens de sessies?

 Ja, dat kan wel. Voor het optimale resultaat is het echter beter om dat niet te doen. Op onbedekte schone huid dringt het licht beter binnen.

Kan ik lichtbehandeling met borstimplantaten gebruiken?

Wij raden u aan om dit te overleggen met uw arts.Een van de meest gerespecteerde experts op het gebied van fotobiomodulatie Dr. Hamblin, meldt dat rood en/of NIR-licht met een redelijke vermogensdichtheid (niet-verhittend/geen laser) geen effect heeft op plastic (siliconen) in borsten. De Xpoboost bevat ook geen laser, maar LEDs.

Kan het Xpoboost licht samengaan met de medicijnen die ik gebruik?

Lichtbehandeling is in duizenden onderzoeken bewezen als zeer veilig. Als u echter medicijnen zoals Tetracycline, Digoxin, Retin A en / of andere fotosensibiliserende geneesmiddelen gebruikt is het raadzaam om uw arts/apotheker te raadplegen voordat u het Xpoboost licht gebruikt.Ook geneesmiddelen voor verkoudheid, allergieën, pijnmedicatie en geneesmiddelen voor de behandeling van infecties, kunnen lichtvoeligheid creëren, waarna u last kunt krijgen van uw huid. Raadpleeg in dat geval uw arts of apotheker.

Zijn de lampen niet te fel?

De lampen zijn inderdaad fel, kijk niet recht in de lampen. Na enkele seconden zal uw lichaam gewenning tonen waardoor het licht steeds zachter en aangenamer wordt. Bijna alle gebruikers geven aan dat men het zo aangenaam vind, dat men bij het licht wil blijven. Houd u echter aan de maximale tijds eenheid. In de meeste gevallen is 10 minuten voldoende. Houd uw ogen dicht, dan zal er genoeg licht binnen dringen via uw oogleden voor een gunstig effect.

Is een infra-rood warmte lamp niet hetzelfde als Xpoboost?

Om een vergelijkbare dosis bijna infra-rood licht te ontvangen zoals de Xpoboost, zou je vele malen langer moeten behandelen met de infra-rode warmtelamp. Dat is feitelijk qua gezondheid onmogelijk, omdat ons lichaam dan veel te heet zou worden. Een infra-rood warmtelamp van bijvoorbeeld 250 watt, bevat naast bijna infra-rood, ook midden en ver- infra-rood licht. Deze infra-rood golflengten worden door het lichaam opgenomen en genereren warmte. Hierdoor kun je niet te dicht bij een ( ouderwetse) infra-rood lamp, omdat het dan te heet zou worden voor ons lichaam.

Wat zijn, in eenvoudige taal, belangrijke verschillen tussen LED- lichttherapieapparatuur en laser apparaten?

Als we er vanuit gaan dat alles hetzelfde is; dus de golflengte en andere parameters van beide apparaten hetzelfde zijn; Laserapparaten geven een meer gefocuste lichtbundel af die beter in het weefsel kan doordringen dan LED’s.

Alles is echter niet gelijk. Voor een goede kwaliteit LED-apparaat met een vermogen van bijvoorbeeld 100 watt, zal je nog geen duizend euro betalen. Voor een gelijkwaardige laser met vermogensoutput die je met geschikte lenzen zou moeten uitbreiden naar een zeer groot behandelgebied zoals bij een led apparaat, zou je vele tienduizenden euro’s betalen. Laser en LED’s zijn verschillend, maar beide zijn nuttig. LED’s zijn duidelijk beter om grote nuttige hoeveelheden energie in het lichaam te brengen.

Kan ik tijdens de zwangerschap behandelingen doen?

 Dr. Michael Hamblin, een van ’s werelds toonaangevende onderzoekers op het gebied van lichttherapie, is van mening dat rood licht tijdens de zwangerschap daadwerkelijk gunstig kan zijn vanwege de prevalentie van stamcellen. Er is echter geen gepubliceerde klinische literatuur om dit te ondersteunen, dus we raden aan om lichttherapie te bespreken met uw zorgverlener als u zwanger bent.

Kan ik Xpoboost therapie gebruiken na LASIK-oogchirurgie?

Laser / Lasik-oogchirurgie kan lichtgevoeligheid veroorzaken. Daarom wordt bij gebruik van de Xpoboost oogbescherming aanbevolen totdat u over de benodigde toestemming van uw zorgverlener/arts beschikt.

Rood en infra rood licht zit toch ook in het zonlicht?

Dat klopt, kijk maar eens naar het opgaan en ondergaan van de zon. Dan zie je ook dit kleurenspectrum wat zeer goed is voor je algehele gezondheid. Maar wanneer en hoe vaak zie je dit licht? Bijna nooit helaas. We zitten en werken te veel binnenshuis. Want ook overdag bevat het zonlicht zo’n 40 % infrarood licht.Volgens ons heeft de natuur alles in huis voor onze goede gezondheid, maar blijkbaar zijn we dat vergeten in onze “moderne en snelle” wereld. We krijgen te veel blauw-achtig licht van bijvoorbeeld beeldschermen, telefoonschermen, binnenverlichting, dit beïnvloed onze gezondheid negatief, waardoor er allerlei systeemziekten kunnen ontstaan.

Mag ik Xpoboost gebruiken als ik kanker heb?

Personen met kanker raden we af om de Xpoboost te gebruiken. Er zijn positieve en negatieve uitslagen van deze lichttherapie onderzoeken bij kanker te vinden. Er zijn te weinig onderzoeken/uitslagen, waaruit blijkt dat het meer positief dan negatief is. Het is niet zeker wat het precies gaat doen. Daarom raden we u af om deze therapie te gebruiken als u kanker heeft, en verzoeken wij u om dit met uw arts te bespreken.

Zal licht therapie mijn huid helpen?

Er is een robuuste basis van klinisch bewijs die aantoont dat lichttherapie de gezondheid van de huid verbetert en veroudering tegengaat. Lichttherapie verhoogt het collageen niveau en heeft een therapeutisch effect op een breed scala van huid- en pigmentaandoeningen zoals acne, psoriasis, eczeem, vitiligo en symptomen van herpes simplex-virus.