Hoe lang moet ik de Xpoboost gebruiken?

De Xpoboost apparaten leveren rood en /of bijna-infrarood licht, beide afzonderlijk in te schakelen. De infrarood stralen kun je niet zien, dit is onzichtbaar voor ons menselijk oog. Denk dus niet dat de helft van de lampen het niet doet :-).

Voor  algehele voordelen kun je het best 10 minuten op een afstand van ca 30-50 cm afstand je lichaam bestralen, met beide schakelaars/lampen ingeschakeld.

 

Voor eenvoudige huid-gerelateerde verbeteringen, kan slechts 5 minuten op een afstand van 50 tot 30 centimeter  van het apparaat al een goed resultaat bieden.

Op ongeveer 30 tot 15 cm van het apparaat ontvang je binnen 10 minuten ongeveer 60 joule aan energie, wat optimaal is voor de algehele voordelen.

Regelmaat is de sleutel als het gaat om licht behandeling. Daarom bevelen wij voor de beste resultaten een dagelijkse behandelingen van 10 minuten aan, of op zijn minst tussen 1 a 3 keer per week.

Mocht u 2 x per dag een behandeling willen ondergaan op advies van uw arts/behandelaar, houd dan rekening met een  tussentijd van 6- 8 uur. Dus neemt u 1 behandeling,  liefst in de ochtend, om 08.00 uur, dan mag u op zijn vroegst weer een behandeling om 14.00 uur.

Hoe snel kan ik resultaten van het Xpoboost led licht verwachten?

De hoeveelheid tijd die nodig is om verbeteringen te zien, is afhankelijk van de individuele gezondheidsuitdagingen van elk persoon. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op hoe snel u een verbetering in uw symptomen kunt ervaren. Sommige mensen zullen binnen 1 dag of een paar dagen voordelen zien, anderen kunnen 3-12 weken van consistent gebruik vergen om resultaten te zien. Door uw Xpoboost therapie module dagelijks te gebruiken, kunt u de snelheid van verbetering in uw lichaam maximaliseren. Andere factoren als zuiver voedsel & drinken zonder E nummers, voldoende beweging en rust als basis zijn uiteraard ook zeer belangrijk, dat moet op nummer 1 staan.

Zijn er speciale lotions die ik zou moeten gebruiken tijdens of na een behandeling met Xpoboost?

Nee, het gebruik van lotion en andere smeersels zou het doorlaten van het licht, en dus ook de voordelen van het licht, negatief kunnen beïnvloeden. Gebruik daarom bij voorkeur geen middelen op je huid, maar belicht je schone droge onbedekte huid.

Kan ik make up dragen tijdens de sessies?

 Ja, dat kan wel. Voor het optimale resultaat is het echter beter om dat niet te doen. Op onbedekte schone huid dringt het licht beter binnen. Met make up op de huid wordt het indringen van het licht afgeremd.

Kan ik lichtbehandeling met borstimplantaten gebruiken?

Wij raden u aan om dit te overleggen met uw arts.Een van de meest gerespecteerde experts op het gebied van fotobiomodulatie Dr. Hamblin, meldt dat rood en/of NIR-licht met een redelijke vermogensdichtheid (niet-verhittend/geen laser) geen effect heeft op plastic (siliconen) in borsten. De Xpoboost bevat ook geen laser, maar LEDs.

Kan het Xpoboost licht samengaan met de medicijnen die ik gebruik?

Schildkliermedicatie levothyroxine: snel werkende schildklier / langzaam werkende schildklier en Hashimoto. Licht therapie kan de werking van de schildklier beïnvloeden. Er zijn uitslagen van onderzoeken bekend waaruit blijkt dat de werking van de schildklier positief wordt beïnvloed door lichttherapie. In die gevallen kon de medicatie naar een kleinere dosering worden aangepast. Overleg met uw behandelaar/specialist alvorens de lichttherapie te starten.

Fotosensitieve medicatie Lichtbehandeling is in duizenden onderzoeken bewezen als zeer veilig.Er zijn medicijnen die het lichaam gevoeliger kunnen maken voor licht.  Voorbeelden van fotosensitieve medicatie zijn sommige antibiotica, hormonale zalf voor de huid, Lithium, diuretica,Tetracycline, Digoxin, Retin A . Ook medicatie voor verkoudheid, allergieën, pijnmedicatie en medicatie voor de behandeling van infecties, kunnen lichtvoeligheid creëren, waarna u last kunt krijgen van uw huid. Als u gebruik maakt van één van de genoemde ( veelal Chemische) medicatie, is het raadzaam om uw arts/apotheker te raadplegen voordat u het Xpoboost licht gebruikt. Vermeld dan ook dat Xpoboost géén UV licht bevat. Het bevat een deel van het rode en infrarode lichtspectrum wat zich ook in de zonnestraling zit. Lichttherapie op zich, is een effectieve, natuurlijke en veilige behandeling.

Antidepressivum of antipsychotica Lichttherapie kan de werking van een antidepressivum of antipsychotica versterken. Verscheidene artsen gebruiken  antidepressivum in combinatie met lichttherapie met als mogelijk voordeel, dat de dosis antidepressiva dan niet hoeft te worden verhoogd. Overleg altijd eerst met uw arts als u psychoactieve medicijnen gebruikt, of wanneer u twijfelt over het combineren van lichttherapie en medicatie.

Licht gevoeligheid
Heeft u aanleiding om te verwachten dat u lichtgevoelig bent? Controleer dan eerst met een korte test op lichtgevoeligheid. Leg om dit te doen een deel van uw onderarm op 15 centimeter afstand van het ingeschakelde apparaat gedurende 3 minuten. Als u roodheid of ongemak ervaart, bent u mogelijk lichtgevoelig en raden we u aan om uw arts of zorgverlener te raadplegen voordat u uw Xpoboost wilt blijven gebruiken.

Zijn de lampen niet te fel?

De lampen zijn inderdaad fel, kijk daarom niet recht in de lampen. Na enkele seconden, of in sommige gevallen na enkele minuten, zal uw lichaam gewenning tonen waardoor het licht steeds zachter en aangenamer wordt. Bijna alle gebruikers geven aan dat men het zo aangenaam vind, dat men bij het licht wil blijven. Houd u echter aan de maximale tijds eenheid. In de meeste gevallen is 10 minuten voldoende. Houd uw ogen dicht, dan zal er genoeg licht binnen dringen via uw oogleden voor een gunstig effect.

Is een infra-rood warmte lamp niet hetzelfde als Xpoboost?

Om een vergelijkbare dosis bijna infra-rood en roodlicht te ontvangen zoals de Xpoboost, zou je vele malen langer moeten behandelen met de infra-rode warmtelamp. Dat is feitelijk qua uitvoering en gezondheid onmogelijk, omdat de warmte infrarood lampen ons lichaam (dus ook binnen in het lichaam) te veel verhitten. Dit is een beetje vergelijkbaar met een magnetron effect, je ingewanden zouden kunnen verbranden. Hierdoor kun je niet te dicht en niet te lang bij een  infra-rood warmte lamp, omdat het dan te heet zou worden in ons lichaam. Een infra-rood warmtelamp van bijvoorbeeld 250 watt, bevat naast bijna infra-rood, ook midden en ver- infra-rood licht. Deze infra-rood golflengten worden door het lichaam opgenomen en genereren warmte.

De Xpoboost module’s stralen ten opzichte van de warmte infra rood lampen, geen (of althans zeer weinig) warmte uit. Het straalt licht met golflengten welke de zon ook uitstraalt. Gedurende de dag straalt de zon ca 40% infra rood licht uit, maar ook andere golflengten zoals rood en blauw. Doordat de hedendaagse mens veel binnen zit en werkt, in huis, op het werk, in de auto, of ergens anders achter glas, krijgen we niet voldoende licht spectra binnen welke zo gezond zijn voor ons lichaam.

De Xpoboost led lampen zijn niet verhittend binnen ons lichaam zoals de infrarood warmte lampen. Ons lichaam neemt het licht op (fotonen). Het licht zoals in de zon genereerd een reactie genoemd fotobiomodulatie. Onze kleinste cellen krijgen meer energie (ATP /Adenosine trifosfaat) door een betere verbranding ( metabolisme) van ons voedsel. Daardoor kunnen allerlei systemen in ons lichaam verbeteren. Ons zelf herstellend vermogen ( immuunsysteem)wordt verbeterd. Dit is vergelijkbaar met fotosynthese bij planten. Zonder licht kunnen deze ook niet gezond zijn en groeien. Het grote verschil is dus dat infrarood warmte lampen warmte genereren, en Xpoboost led lampen licht genereren. Lees  hier op deze website meer over fotobiomodulatie en fotosyntese.

Wat zijn, in eenvoudige taal, belangrijke verschillen tussen LED- lichttherapieapparatuur en laser apparaten?

Als we er vanuit gaan dat alles hetzelfde is; dus de golflengte en andere parameters van beide apparaten hetzelfde zijn; Laserapparaten geven een meer gefocuste lichtbundel af die beter in het weefsel kan doordringen dan LED’s.

Alles is echter niet gelijk. Voor een goede kwaliteit LED-apparaat met een vermogen van bijvoorbeeld 100 watt, zal je nog geen duizend euro betalen. Voor een gelijkwaardige laser met vermogensoutput die je met geschikte lenzen zou moeten uitbreiden naar een zeer groot behandelgebied zoals bij een led apparaat, zou je vele tienduizenden euro’s betalen. Laser en LED’s zijn verschillend, maar beide zijn nuttig. LED’s zijn duidelijk beter om grote nuttige hoeveelheden energie in het lichaam te brengen.

Kan ik tijdens de zwangerschap behandelingen doen?

 Dr. Michael Hamblin, een van ’s werelds toonaangevende onderzoekers op het gebied van lichttherapie, is van mening dat rood licht tijdens de zwangerschap daadwerkelijk gunstig kan zijn vanwege de prevalentie van stamcellen. Er is echter geen gepubliceerde klinische literatuur om dit te ondersteunen, dus we raden aan om lichttherapie te bespreken met uw zorgverlener als u zwanger bent.

Kan ik Xpoboost therapie gebruiken na LASIK-oogchirurgie?

Laser / Lasik-oogchirurgie kan lichtgevoeligheid veroorzaken. Daarom wordt bij gebruik van de Xpoboost oogbescherming aanbevolen totdat u over de benodigde toestemming van uw zorgverlener/arts beschikt.

Rood en infra rood licht zit toch ook in het zonlicht?

Dat klopt, kijk maar eens naar het opgaan en ondergaan van de zon. Dan zie je ook dit kleurenspectrum wat zeer goed is voor je algehele gezondheid. Maar wanneer en hoe vaak zie je dit licht? Bijna nooit helaas. We wonen en werken te veel binnenshuis. Want ook overdag bevat het zonlicht zo’n 40 % infrarood licht.Volgens ons heeft de natuur alles in huis voor onze goede gezondheid, maar blijkbaar zijn we dat vergeten in onze “moderne en snelle” wereld. We krijgen te veel blauw-achtig licht van bijvoorbeeld beeldschermen, telefoonschermen, binnenverlichting, dit beïnvloed onze gezondheid negatief, waardoor er allerlei systeemziekten kunnen ontstaan.

Mag ik Xpoboost gebruiken als ik kanker heb?

Personen met kanker raden we af om de Xpoboost te gebruiken. Er zijn positieve en negatieve uitslagen van deze lichttherapie onderzoeken in combinatie met kanker te vinden. Er zijn te weinig onderzoeken/uitslagen, waaruit blijkt dat het meer positief dan negatief is. Het is niet zeker wat het precies gaat doen. Daarom raden we u af om deze therapie te gebruiken als u kanker heeft, en verzoeken wij u om dit met uw arts te bespreken.

Zal licht therapie mijn huid helpen?

Er is een robuuste basis van klinisch bewijs die aantoont dat lichttherapie de gezondheid van de huid verbetert en veroudering tegengaat. Lichttherapie verhoogt het collageen niveau en heeft een therapeutisch effect op een breed scala van huid- en pigmentaandoeningen zoals acne, psoriasis, eczeem, vitiligo en symptomen van herpes simplex-virus.

Licht gevoeligheid

Heeft u aanleiding om te verwachten dat u lichtgevoelig bent? Controleer dan eerst met een korte test op lichtgevoeligheid. Leg om dit te doen een deel van uw onderarm op 15 centimeter afstand van het ingeschakelde apparaat gedurende 3 minuten. Als u roodheid of ongemak ervaart, bent u mogelijk lichtgevoelig en raden we u aan om uw arts of zorgverlener te raadplegen voordat u uw Xpoboost wilt blijven gebruiken.

Gezondheidstips Algemeen

Enorm veel gedegen kennis en informatie over onze gezondheid en het verbeteren daarvan vind u hier ( inclusief zelf bloedwaarden testen!):

.http://www.natuurdietisten.nl

.http://www.energieherstelplan.nl

.http://www.gottswaal.nl

.Medisch gecertificeerde massagestoelen en massageapparaten: https://www.relexz.nl/

LED-Lichttherapie: effectief bij veel aandoeningen

.

.

.

.

.

Wat is het verschil tussen een daglichtlamp en Xpoboost?

Een daglichtlamp is hoofdzakelijk om de ochtendzon na te bootsen zodat het circadiaanse ritme beter zou kunnen gaan functioneren, de ochtendzon stimuleert het aanmaken van o.a. melatonine, cortisol en serotonine. Dat is zeer belangrijk, maar ook beperkt ten opzichte van ons complexe lichaam.

De Xpoboost werkt in de basis van de cellen, de mitochondriën, daardoor krijgen bijna alle cellen meer energie zodat de cellen beter communiceren.
Melatonine, cortisol , serotonine ( en nog meer) zijn belangrijke stoffen, deze kun je voldoende in je lichaam hebben, maar als deze hormonen niet goed worden aangestuurd ( afgifte hoeveelheid, tijdstip), kun je toch klachten hebben die lijken aan te geven dat je aan deze stoffen te kort hebt.
Dat komt doordat de communicatie niet goed verloopt tussen de verschillende cellen/stoffen.
Zo kan leptine bijvoorbeeld niet goed werken, waardoor andere hormonen ook niet goed aangestuurd worden of niet werken/te laat/te vroeg/te weinig afgifte enz.. Dan kun je supplementen eten zo veel je wil, maar gebeurt er niets behalve een overvloed aan stoffen die niet gaan werken en voor overschot aan afval zorgen.

Daarom is de xpoboost een geheel ander licht met ander doel> De Basis. Is de basis niet goed? Wat zal de rest dan worden…?
Het is niet de enige oplossing, maar wel een belangrijke. Je wordt niet ziek en ook niet beter van 1 aspect, het zijn vele aspecten die er toe doen. Het lichaam is zeer complex, en zo zijn er ook geen simpele oplossingen voor ons lichaam. Maar het bioritme optimaliseren en genoeg zonlicht ontvangen, en minder binnen in kunstlicht leven is zeer belangrijk voor onze gezondheid.