Wat iedereen moet weten !
Soms komen er dingen op je pad dat een enorm verschil maakt in je leven. Dat kan zowel positief als negatief zijn en soms ook beide. Dat laatste is wat mij is overkomen. En ik ben van mening dat iedereen dit moet weten. Wat zij er dan mee doen is een vrije keuze, maar deze moet er wel zijn!

Gezond zijn is niet vanzelfsprekend
Het is alweer jaren geleden dat mijn man de diagnose PSC  (Primaire Scleroserende Cholangitis, chronische galweg ontstekingen in en buiten de lever) kreeg na een reeks van onderzoeken. Aanvankelijk hoopten we dat medici iets zouden vinden dat hem beter zou maken maar deze auto immuun ziekte geneest niet en je wordt in de loop der jaren alsmaar zieker en zwakker.  Dat is ook wat we hebben ervaren. Na een aantal keren te zijn opgenomen in het ziekenhuis met een bloedvergiftiging- sepsis, werd mijn man doorgestuurd naar een ziekenhuis die uiteindelijk een levertransplantatie zou kunnen uitvoeren indien nodig. Mijn man knapte na de laatste opname niet meer echt op,  zijn energie level was erg laag. De medische molen begon sneller te draaien.

Toeval of niet?

Zoals een ziekte je overkomt, zo ontmoet je ook mensen die jouw leven een totaal andere wending geven. Noem het toeval of niet, maar voor mij was dit een  grote ommekeer in mijn leven en zeker in die van mijn man. Ik was bij een klant voor mijn bedrijf RelexZ bij een klant in Mechelen. Deze man is gezondheidscoach/consultant  en enorm gedreven in zoektochten naar dingen die goed voor ons lichaam zijn. Via deze man maakte ik kennis met LLLT Low Level Laser Therapie. Hij verzekerde mij dat deze therapie mijn man zou gaan redden. In Nederland was maar 1 locatie waar je deze therapie kon volgen.

Toen zagen we het licht!
De overtuiging van deze man uit Mechelen en na talloze positieve onderzoeken van deze lichttherapie gelezen te hebben op het internet, besloten we dat het maar een kans moesten krijgen. Ikzelf, belast geweest met de ziekte van Lyme waardoor vermoeidheid als een rode draad door mijn leven gaat, besloot om dit samen met mijn man te gaan doen. Baat het niet, dan schaadt het niet, want het is immers maar een onschuldig led licht.

Na de eerste keer voelden we beide aanvankelijk niets, maar ja, we hadden ook niets verwacht. Thuis gekomen van toch twee keer anderhalf uur rijden zijn we s avonds gaan sporten. Iets dat eigenlijk niet vaak meer gebeurd naast onze vaste sportavond dat vaak al moeizaam gaat. Wonderlijk genoeg ging het bij ons beide prima. Maar we besloten dat dit na één keer niet aan de lichttherapie kon liggen en dat het toeval was of gewoon omdat we naast het rijden niets gedaan hadden.

Na een tweede keer konden we er niet omheen, dit licht gaf ons echt meer energie! Na de hele sessie van drie weken, drie keer in de week afgerond te hebben was er wel degelijk iets veranderd. Zeker het verschil van mijn man was erg groot. Hij kon veel meer op een dag en zag er veel beter uit. Het eerste complimentje kwam van onze zoon halverwege de sessie maar later volgden er meer van andere mensen.

Dit moet iedereen weten!
Mijn accountant is belast met dezelfde ziekte als mijn man en heeft een enorme ingreep gehad waar hij ook maar niet van bijkwam. Van deze altijd vrolijke, altijd sportende, energieke man was nog maar weinig over. Ik vertelde hem wat wij gingen doen,  later over onze ervaringen en vroegen hem of het niet iets voor hem was om te proberen. Hij had er niet echt oren na wat begrijpelijk is als eigenlijk nog in een overlevingsmodus zit waar je dan niets bij kunt hebben. Echter ontging het hem niet wat deze lichttherapie met ons deed en was wel geïnteresseerd in onze ervaringen.

Natuurlijk waren we enorm enthousiast en schreeuwden het bijna van de daken omdat er zoveel mensen worstelen met hun gezondheid en daardoor zo vermoeid zijn. Iedereen moet dit weten!

Maar hoe nu verder?
Drie keer in de week drie uur per dag rijden was geen optie. De aanschaf prijs van het apparaat waar we gebruik van maakten  kun je vergelijken met een klein huis. Ik wilde er wel een hypotheek voor afsluiten omdat mijn man zoveel meer energie had. Maar waarom moest dat apparaat nu zo duur zijn, er moesten andere mogelijkheden zijn. Dan begint de zoektocht naar de juiste golflengte leds van de beste kwaliteit die we nodig hebben en een gekwalificeerde fabrikant die deze in een paneel kan monteren met de juiste aansturing daarvan.

Na veel reizen, onderzoek en heel veel uren achter de computer, het verkeerde licht in deze, hebben we het voor elkaar gekregen om drie maten panelen te produceren en Xpoboost was geboren! Xpo, omdat we eXtra Power kregen leerde onze ervaring.

Onze accountant kon niet om de resultaten heen, hij zag hoeveel energie we kregen en dat ons leven een positieve wending kreeg. Uiteindelijk wilde hij het toch wel proberen.  Dat is voor hem één van de beste keuzes geweest die hij gemaakt heeft in zijn leven. Hij sport weer, heeft weer plezier in zijn werk en ziet er weer goed uit.

Update 2022: Mijn man is nu voor het 4e jaar geheel sepsis vrij, en geen ziekenhuis bezoeken meer, een verschil welke we niet hadden durven dromen!

Er is nog een lange weg te gaan maar uiteindelijk zal iedereen weten van dit fijne licht!

Xpoboost, light up your life!

Anne-Marie Schraven