Algemene gezondheid tips

 

Bewust worden over hoe uw lichaam werkt én waarom het niet werkt, is stap 1.

Als u leest en leert hoe uw lichaam werkt wordt u ” bewust ” van de werkelijke feiten en  kunt u uw gezondheids problemen oplossen of minstens verbeteren.

Het zelfherstellend vermogen van uw lichaam maakt u beter, niemand anders kan die functie overnemen. U kunt wel handvaten krijgen om het zelfherstellendvermogen te sterken.

Als het immuunsysteem wordt onderdrukt, met syntetische stoffen, kunt u er van uit gaan dat u niet beter gaat worden. Het zelfherstellendvermogen van het menselijk lichaam is super interessant om over te leren. DAT zouden wij op school geleerd moeten hebben, maar het kan nu ook nog, het is nooit te laat!

Leerzame belangrijke gezondheidsinformatie vindt u behalve op onze website ook hier:

Neem de regie over je eigen gezondheid, in 16 weken klachtenvrij van de meeste chronische ziekten.

https://yourhealthconcept.nl/

——————————————————————————————————————————————–

Behalve door onze toxische omgeving/slechte voeding/vuil water/ enz.  ontwikkelen we ook aandoeningen door niet opgeloste trauma’s.

Uitleg over hoe we een ziekte / aandoening ontwikkelen door ingrijpende gebeurtenissen / trauma’s in ons leven.Deze informatie is lange tijd gecensureerd, maar nu is de tijd aangebroken dat we kunnen leren hoe,wie en wat we echt zijn én kunnen !

Ook dit hadden we op school moeten leren, maar we zijn nooit te oud om te leren, nu kan het!

https://www.germaansegeneeskunde.nl/home/

———————————————————————————————————————————————————————————————–

Check ook deze website voor vele tips en podcast’s betreft uw gezondheid : Het Ministerie van Zelfzorg; https://zelfgezond.nl/

En ook deze voor Inspiratie :https://www.ardpisa.nu/


Lesje Co2

Wat is Co2 ?

CO2 is een natuurlijke bouwsteen voor planten. Het bevat koolstof en zuurstof.
Planten geven ons zuurstof en halen koolstof eruit, om voedsel te maken.
Mensen ademen zuurstof in en ademen CO2 uit.
Mensen scheiden ook resten uit die ze niet willen, genaamd kunstmest.
Dit proces heeft het leven op deze planeet miljoenen jaren lang in stand gehouden.
Ongeveer 0,000391 procent van de atmosfeer bestaat uit CO2, dat is 391 ppm.
Het gemiddelde CO2-niveau in de afgelopen 500 miljoen jaar bedroeg ongeveer 2.600 ppm,
meer dan zes keer de huidige hoeveelheid, wat tegenwoordig een probleem zou zijn.
Zonder CO2 zouden we sterven. Zonder dit zouden er geen planten zijn om ons te voeden.
Sinds het Thatcher-tijdperk in Groot-Brittannië wordt CO2 tot de boosdoener van alle klimaatverandering gemaakt.

——————————————————————————————————————————————————————-

U moet het zelf doen!

Hier onder  boeken met een link welke een zeer belangrijke rol kunnen spelen in het verbeteren van uw gezondheid . Lees en leer u zelf te genezen of gezond te houden.

 

      

Medical Medium Liver Rescue Nederlandse Editie
Antwoorden op eczeem, psoriasis, diabetes, streptokokken, acne, jicht, opgeblazen gevoel, galstenen, bijnierstress, vermoeidheid, leververvetting, gewichtsproblemen, SIBO & auto-immuunziekten.

 

Bijnieruitputting:
het stresssyndroom van de 21e eeuw.

Ben je moe of uitgeput en kun je gewoon je normale energie niet terugkrijgen, ongeacht wat je doet of hoeveel artsen je al bezocht hebt? Je staat nu op het punt een belangrijk en broodnodig boek te gaan lezen.

Bijnieruitputting (in medische termen ‘hypoadrenia’ en ‘hypoadrenalisme’) is de laatste vijftig jaar één van onze meest voorkomende, doch zelden gediagnosticeerde, aandoeningen geweest. Ondanks het feit dat deze aandoening in medische teksten reeds in de 19e eeuw beschreven werd en ondanks de ontwikkeling van de eerste daadwerkelijk effectieve behandeling in de jaren 1930, zijn de meeste ‘conventionele’ artsen zich er niet bewust van dat het probleem bestaat!

 

Becoming Supernatural Nederlandse editie
hoe gewone mensen het ongewone kunnen doen.

Dit is wat dr. Joe Dispenza in dit revolutionaire boek biedt: een grote verzameling kennis en een reeks middelen om gewone mensen ­ mensen zoals jij en ik ­ in staat te stellen een buitengewone staat van zijn te bereiken.
Dr. Joe maakt gebruik van het allernieuwste onderzoek in de neurowetenschap, epigenetica en kwantumfysica om te laten zien hoe deze transformatie plaatsvindt en wat dit voor ons leven kan betekenen.
In dit boek lees je:
Hoe je jezelf kunt bevrijden van het verleden door je lichaam voor te bereiden op een nieuwe denkwijze.
Hoe je door je frequentie te veranderen de realiteit kunt creëren in het ‘royale hier en nu’.
Over de geheime wetenschap van de pijnappelklier en haar rol in het kunnen betreden van mystieke gebieden van de realiteit.
Hoe je je bewustzijn kunt verschuiven tot voorbij de beperkte, voorspelbare materiële wereld en je kunt begeven in het kwantumveld van oneindige mogelijkheden.
En veel meer …

 

 

“Lees alsjeblieft dit boek en bepaal voor jezelf of je nog steeds gelooft dat vaccins ‘veilig en effectief’ zijn.”
— Robert F. Kennedy jr.

Sinds begin 1980 is in Amerika het aantal vaccins dat aan kinderen wordt gegeven bijna verviervoudigd – en het autismecijfer is in diezelfde periode met meer dan 30.000% gestegen. Bij de Amerikaanse kinderen is het huidige cijfer 1 op de 36.
De autisme-epidemie bestaat, ook in Nederland en België.

 

 

Waterkers is een groente die van oudsher wordt gebruikt voor genezingsdoeleinden. Sommige historici zeggen dat het de oudste geneesplant van de mensheid is.

Wist je dat waterkers;
* de meest gezonde groente ter wereld is?
* veel omega 3 bevat?
* paarden sneller doet lopen?
* een huidtransplantatie kan voorkomen?
* blaasontstekingen kan genezen?
* een potentieel antidepressiemiddel is?
* je meer energie geeft dan frisdrank?
* nog honderden andere gezondheidsvoordelen heeft?

 

 

Ruim achttien jaar geleden besloot Door Frankema haar kinderen niet te laten vaccineren. Die beslissing stuitte op een muur van onbegrip en vooroordeel. Vaccins zijn er toch om kinderen te beschermen? Het was voor haar het begin van een lang durig onderzoek om de feiten op een rij te krijgen.

Door Frankema besloot de resultaten van haar zoektocht op de website www.vaccinvrij.nl te zetten. Dat leidde tot een lawine aan reacties. Vaccinatieschade bleek een veel voorkomend probleem. Zij werd spreekbuis van een grote groep ouders, artsen en deskundigen. Dat nu het boek Vaccin vrij! Verschijnt is niet meer dan een logische volgende stap. Door Frankema schrijft zoals ze spreekt: helder, enthousiast en met kennis van zaken. Ze rekent af met mythes over veiligheid, effectiviteit en onafhankelijk onderzoek.

 

 

Anthony William, het Medisch Medium, heeft wereldwijd tienduizenden mensen geholpen om te genezen van aandoeningen waarbij artsen geen goede diagnose konden vinden, de behandeling onvoldoende effect had of geen oplossing voor handen hadden.

In dit boek vind je:
* De achterliggende oorzaak van ziekten en aandoeningen waar de medische wereld nog geen duidelijke verklaring voor heeft.
* Natuurlijke oplossingen voor tientallen onbegrepen ziekten en aandoeningen, waaronder de ziekte van Lyme, fibromyalgie, bijnieruitputting, CVS, Menopauze, PMS, migraine, ziekte van Hashimoto, een trage schildklierwerking, MS, reumatische artrose, depressie, ADHD, autisme, netelroos, gordelroos, diabetische neuropathie, auto-immuunziekten, Type 2 Diabetes, Hypoglycemie, candida, colitis en auto- immuunaandoeningen.
* Een oplossing voor herstel van geest en ziel als een ziekte een emotionele wissel op je heeft getrokken o.a. door meditatie en de hulp van Engelen

 

Dodelijke leugens is een boek dat eigenlijk in ieder gezin en in iedere artsenpraktijk thuishoort. Het verschaft namelijk elementaire en essentiële informatie over gezondheid. Informatie en belangrijke gegevens die bij de meeste artsen simpelweg onbekend zijn. Een arts is ook maar een mens, die niet álles kan weten. Naast essentiële kennis geeft het boek ook inzicht in hoe richtlijnen voor gezondheid worden gemanipuleerd!

Als u ooit gedacht hebt dat u niet meer weet, wat u wél of juist niét geloven kunt/moet, welke aanbevelingen wel of niet juist zijn, dan is dit boek ook voor u een uitkomst; het verschaft duidelijkheid, dáár waar duidelijkheid noodzakelijk en zeer gewenst is. In dit boek vindt u goed onderbouwd onderzoek naar misstanden in de gezondheidszorg, voedingsmiddelen- en landbouwindustrie die uw gezondheid – en die van uw familie – serieus in gevaar brengt en/of kan brengen.

 

 

Hoe weet de lever hoe laat het is? Net zoals we een ritme kennen van dag en nacht, heeft ook elk orgaan, en zelfs elke cel, een eigen tijdsindeling. Ons hele lichaam werkt in een ritme van 24 uur. Het respecteren van dit ritme zal positief op de gezondheid uitwerken.

De term ‘orgaanklok’ heeft zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde en gaat ervan uit dat het menselijk lichaam elke dag een bepaalde energiecyclus volgt. Elk orgaan kent een moment van topactiviteit en ook een belangrijke periode van rust. Zo kunnen we bijvoorbeeld weten wanneer we het best wat kunnen eten. Maar ook kan een probleem dat altijd op een bepaald moment van de dag optreedt, op een verstoring in een orgaan wijzen.

 

De orgaanklok praktisch toepassen.
Je organen ondersteunen volgens hun natuurlijke ritme.

Met de orgaanklok, afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde, kun je op eenvoudige wijze je gezondheid een handje helpen. Dit boek is praktisch opgezet, zodat je gemakkelijk het ritme van je organen kunt gaan volgen. Je vindt hier voor elk moment van de dag effectieve oefeningen en voedingsadviezen voor gezonde organen, met verwijzingen naar de bijbehorende bachbloesemremedies en stenen met een geneeskrachtige werking.

– De kennis van de traditionele Chinese geneeskunde duidelijk en praktisch uitgewerkt
– Talloze oefeningen voor innerlijk evenwicht en een goede gezondheid
– Handzaam en overzichtelijk: de uren van de orgaanklok en de bijbehorende adviezen in één oogopslag

Anna Elisabeth Röcker is natuurgeneeskundige en deed opleidingen op onder andere het gebied van oosterse geneeswijzen, chiropractie, bachbloesemtherapie, yoga en psychologie.

 

 

In dit boek, Medical Medium Life-Changing Foods, gaat Anthony dieper in op de genezende kracht van tientallen vruchten, groenten, kruiden en specerijen, en eetbare wilde planten die een bijzonder effect op de gezondheid kunnen hebben.
Anthony beschrijft de eigenschappen van elk voedingsmiddel, de symptomen en aandoeningen die je ermee kunt verlichten of genezen, en de voordelen die je er op emotioneel en spiritueel gebied uit kunt halen. Het boek bevat tevens heerlijke recepten waarmee je maximaal van de heilzame eigenschappen van de voedingsmiddelen kunt genieten, variërend van zoete aardappel met gesmoorde kool tot honing-kokosijs.

Je gaat ontdekken;
• Waarom wilde bosbessen het ‘voedsel van de wederopstanding’ zijn, waarom de asperge de bron van de eeuwige jeugd is, en waarom citroenen je op kunnen beuren als je slecht nieuws hebt gehad.
• Welke voedingsmiddelen je het beste kunt eten als je last hebt van galstenen, een hoge bloeddruk, hersenmist, schildklierproblemen, migraine en honderden andere symptomen en aandoeningen.
• Welke genezende krachten kiwi’s, komkommers, kattenklauw, kokos en nog veel meer voedingsmiddelen hebben.
• Wat het mechanisme achter hevige trek is, hoe je stress in je voordeel kunt gebruiken en welke sleutelrol fruit bij onze vruchtbaarheid speelt.

Een groot deel van de informatie die Anthony deelt verschilt enorm van de gangbare medische kennis, dus verwacht niet dat je in dit boek allerlei feiten over voeding tegenkomt die je allang hebt gelezen of gehoord. Wat je bijvoorbeeld wel kunt verwachten is een volledig nieuw begrip van waarom sinaasappels meer te bieden hebben dan alleen maar vitamine C. Daarnaast krijg je een aantal krachtige hulpmiddelen aangereikt voor het genezen van je eventuele ziekte en voor het veilig en gezond houden van jezelf en de mensen van wie je houdt.

 

Medical Medium Thyroid Healing, Nederlandse editie
De waarheid achter de ziekte van Hashimoto, de ziekte van Graves, slapeloosheid, trage schildklierwerking, schildklierknobbels & het Epstein-Barrvirus

Het derde boek van Anthony William behandelt de schildklier.
Als je met een chronisch gezondheidsprobleem worstelt, ben je niet de enige. Je bent dan een van de miljoenen mensen die met de mysterieuze symptomen wordt geconfronteerd die de medische gemeenschap met schildklierziekte associeert. Net zoals zoveel andere mensen ben jij op zoek naar de grotere waarheid over de schildklier.

We wachten al meer dan honderd jaar op echte inzichten van artsen in schildklierproblemen, maar die zijn er nog niet. Zelfs de meest recente meningen van experts wijzen er nog niet op dat men grip heeft op wat er echt achter je klachten ligt. De ziekte van Hashimoto is niet een ziekte waarbij het lichaam zichzelf aanvalt. Er komt meer bij schildklierkanker kijken dan ons wordt verteld. Je verkeert niet in een hopeloze positie als je geen schildklier meer hebt. De schuld van een schildklierziekte moet niet bij je genen worden gelegd.

De huidige schildklierdiagnosen verklaren niet waarom jij al jaren last hebt van mysterieuze symptomen.
De betekenis van schildklierziekten, die tegenwoordig zo wijdverspreid zijn, is vele malen groter dan tot op heden is ontdekt.

De informatie in dit boek is uniek. Het is tijd dat je zelf de regie in handen neemt en een echte schildklierdeskundige wordt. Ontdek de werkelijke oorzaken en de weg naar genezing van tientallen symptomen en aandoeningen, waaronder:
• Angstgevoelens en depressie,
• Auto-immuunziekten,
• Complicaties met betrekking tot de zwangerschap,
• De ziekte van Hashimoto,
• De ziekte van Pfeiffer,
• Draaiduizeligheid,
• Dunner wordend haar en haarverlies,
• Fibromyalgie en CVS,
• Hartkloppingen,
• Hersenmist en concentratieproblemen,
• Het Epstein-Barrvirus,
• Hoofdpijn en migraine,
• Hyperthyreoïdie,
• Hypothyreoïdie,
• Kanker,
• Menopauzesymptomen,
• Onverklaarbare gewichtstoename,
• Pijn in het hele lichaam,
• Slaapstoornissen,
• Tintelingen en een verdoofd gevoel,
• Vermoeidheid.

 

Celery Juice Nederlands
Het meest krachtige medicijn van onze tijd

Bleekselderijsap … een oplossing voor elk viraal probleem, schrijft Anthony William in zijn boek Celery Juice, het 5e boek in de Medical Medium-serie. Het is wel heel bijzonder hoe iemand een heel boek kan volschrijven over een simpele groente, die bleekselderij heet.
Het is ongelooflijk wat een informatie er beschikbaar is over een stronk bleekselderij.
Er is een reden waarom je overal bleekselderijsap ziet: het redt levens terwijl het de gezondheid van mensen herstelt door klacht voor klacht aan te pakken. Beroemdheden schrijven op internet over hun dagelijkse gebruik van bleekselderijsap en mensen uit alle rangen en standen delen foto’s en getuigenissen van hun indrukwekkende herstel.

Bleekselderijsap laat zien dat het voor genezing zorgt als dat haast onmogelijk lijkt te zijn. Wat decennia geleden begon als een stille beweging is nu een wereldwijde genezingsrevolutie geworden.
In Celery Juice: Het meest krachtige medicijn van onze tijd dat wereldwijd miljoenen mensen geneest geeft Anthony William, de oprichter van de wereldwijde bleekselderijsapbeweging, informatie over het ongelooflijke vermogen van bleekselderijsap om voor enorme verbeteringen op elk niveau van onze gezondheid te zorgen:

* Genezing van het darmkanaal en verlichting van spijsverteringsstoornissen.
* Balans in bloedsuikerspiegel, bloeddruk, gewicht en bijnierfunctie.
* Neutralisatie en afvoer van toxinen uit de lever en hersenen.
* Herstel van gezondheid van mensen die lijden aan een enorm scala aan chronische en mysterieuze ziekten en klachten, zoals vermoeidheid, hersenmist, acne, eczeem, verslaving, ADHD, schildklierstoornissen, diabetes, SIBO, eetstoornissen, auto-immuunaandoeningen, de ziekte van Lyme en oogproblemen.

Anthony onthult eerst hoe bleekselderijsap zijn ontstekingsremmende, alkaliserende, levensveranderende werk doet, en geeft je daarna de krachtige, definitieve richtlijnen om jezelf door middel van bleekselderijsap correct en succesvol te reinigen.
Je krijgt instructies over hoe je het sap moet maken, hoeveel je moet drinken, wanneer je het moet drinken en wat je kunt verwachten als je lichaam begint te ontgiften, naast antwoorden op vragen zoals: Is het veilig om bleekselderijsap tijdens de zwangerschap of bij het geven van borstvoeding te drinken?, Is blenden beter dan juicen? en Kan ik mijn medicijnen erbij innemen?
In dit boek staat alles wat je moet weten – afkomstig van de bron zelf – om volop te profiteren van wat Anthony ‘een van de geweldigste genezende tonica aller tijden’ noemt.

“Bleekselderijsap verovert de wereld. Het is indrukwekkend hoe Anthony deze beweging heeft gecreëerd en een heel goede gezondheid heeft teruggegeven aan talloze mensen overal ter wereld.”
– Sylvester Stallone

 

Het grote moestuinierboek
Zaai, schep, groei, kijk, pluk, proef en verwonder

Er zijn talloze redenen om iets eetbaars te willen telen in je eigen tuin. Omdat het lekker is, gezond, en leuk. Omdat het je dichter bij de natuur brengt. Omdat het goed is voor de planeet.

Gelukkig is er een weelde aan planten, kruiden en struiken die heel geschikt zijn voor teelt in de (achter)tuin en zelfs op het balkon: van aardbei, bieslook en courgette tot zeekool. Maar hoe begin je? Welke planten passen bij jouw ambities, karakter, en smaak?

In dit boek voorziet Elbrich Fennema de hedendaagse moestuinier van praktische informatie over bekende en minder bekende planten, over slimme oogststrategieën en teelttechnieken en deelt ze inzichten over samenhang in de tuin. Of je nu een absolute beginner bent of een door de wol geverfde moestuinier: Het grote moestuinierboek helpt je op weg naar een goede oogst.

 

 

 

Eet Biologisch

 Het is echt veel beter om verse biologische groente en fruit te eten dan groente uit potjes, blikjes en pakjes met groenten of sauzen. Vaak is het aantal fytonutriënten   in “voeding” vrijwel tot wel bijna 0 % gereduceerd als het in voorbewerkt voedsel zit.  Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen van eetbare planten. Mineralen en vitaminen vallen onder de fytonutriënten.  Daarbij komt dat vele aanwezige toxines ( pesticiden enz.) in de “gewone?” groenten uw lichaam verder kunnen belasten. De bij de meeste mensen is de lever overbelast.  De reeds overbelaste lever zal dit toxine probleem moeten proberen op te lossen. Het is zijn taak. Dat is moeilijk omdat deze lever zelfs bij kleine  baby’s al overbelast kan zijn. Bij volwassenen is deze vaak nog voller met gifstoffen omdat de lever het niet kwijt kan. De lever zal dan zijn taak veranderen in het zo veilig mogelijk op slaan van de gifstoffen met alle gevolgen van dien.  Als het opslaan in de lever  niet meer lukt, zullen andere organen worden belast met de gifstoffen. De lever is super belangrijk met zijn meer dan 2000 chemische activiteiten. Bedenk goed dat de lever het belangrijkste voorfilter is van al het bloed. Als dat bloed niet meer goed gezuiverd kan worden krijgen de nadere organen “vuil” bloed waarna er allerlei ziekten kunnen ontstaan aan bv onder andere darmen, hart, alvleesklier, lymf klieren. Een aangepast dieet met veel drinken, groente en fruit  kan u dan mogelijk nog redden van verergering. Niet zo vreemd dus dat je ziek wordt als je voorbewerkt voedsel eet in deze stressvolle wereld van nu met allerlei constante prikkels om ons heen.

 

Stress

*Teveel stress is slecht voor uw gezondheid, probeer op tijd te ontladen. Niet 1 x per week of per maand, je kan de toegebrachte schade door stress niet zomaar ongedaan maken. Je kan wel je levensstijl aanpassen. Ontspan daarom vaker (al is het kort) ; bv verschillende malen per dag een aantal minuten even los van het werk, eventjes je schoenen uit, naar buiten, op het gras als het kan. Je voelt je direct beter, “verlost”.

 

Te is meestal niet goed..

*Te vaak hetzelfde eten (ik eet gezond want ik eet elke dag….), te veel langdurig zonnen (met of zonder zonnebrand), te veel alcohol, te snel (en te veel) naar medicijnen grijpen, te veel en te lang binnen zijn onder kunstlicht en achter glas, te vaak en te veel zonnebrand en/of in combinatie met make-up en zonnebril gebruiken ( geen aanmaak van o.a. vitamine  D) , te veel extra vitaminen innemen, maar ook: Teveel denken aan dingen die misschien (of zeker) niet goed voor u zijn ( No-Cebo effect) en zo nog verschillende andere zaken, kunnen voor uw gezondheid negatief uitpakken. Wees bewust of vraag hulp bij het bewust worden van uw leefgedrag t.o.v. uw gezondheid, u heeft voor een groot deel de regie in eigen handen.

 

Drink (zuiver) water

*Drink regelmatig en voldoende (zuiver) water om het lichaam te reinigen en om het optimaal te functioneren. Drink weinig of niet tijdens het eten, u verdund zo de maagsappen die voor vertering zorgen. Drink bijvoorbeeld 15-20  minuten na het eten. Weet u wat er allemaal in ons drinkwater zit? Misschien niet heel erg veel medicijnen en andere kwalijke stoffen, maar u drinkt en douched wel elke dag. Wanneer u iets dagelijks doet, worden de verhoudingen uiteraard heel anders. Water zuiveren zonder stroom te gebruiken:   https://www.xpoboost.nl/product/aqualine-12-glas/

 

Zon!

*Zon is zeer belangrijk voor onze gezondheid. Zorg dat ochtendlicht, liefst vanaf zonsopgang, uw ogen / keel/hals (schildklier) en liefst nog meer huid, kan bestralen. Niet recht in de zon kijken, een beetje er langs.  De eerste 2 uur vanaf zonsopkomst zijn zeer belangrijk bij het aanmaken van o.a. melatonine, cortisol en serotonine. Dat zorgt er voor dat de hormonen s’nachts uw lichaam kunnen herstellen tijdens de slaap. Maar ook zorgt  serotonine het ‘gelukshormoon’ ervoor dat je je alert en stabiel voelt, zonder zonlicht hebben we een verhoogd risico op depressies en seizoensgebonden aandoeningen.

Ook middag en avondzon (en rood licht), zijn zeer belangrijk voor de aanmaak van vitaminen en hormonen. Gedurende de gehele dag is er ca 40% infra rood licht in het zonlicht spectrum, ook dit is belangrijk. Infraroodlicht stralen kan een mens niet zien, verwar dit niet met een product met een zogenaamde “infrarood ” lamp waar een rood glas/kapje overheen gemonteerd is.

Dus als u zorgt dat u minimaal 3 x ca 20 minuten per dag (Liefst iets langer,ochtend/middag/avond) in de zon vertoeft met zoveel mogelijk onbedekte huid ( dus geen zonnebril, make-up of zonnebrand, kan ons lichaam beter functioneren en cellen herstellen. Als u dan meteen met blote voeten contact maakt met de aarde heeft het een dubbel effect (verlaging deuterium gehalte). U slaapt beter, en krijgt meer energie!

 

Slaap problemen

Als je problemen hebt met slapen, is de oplossing wellicht wat je niet verwacht: de ochtendzon, Wat! alweer de zon, ja zeker, hier nog iets nader uitgelegd.

Ochtendzon, hoeveel en wanneer je het krijgt, heeft een aanzienlijke invloed op je slaap. Het klinkt misschien tegen je intuïtie, aangezien veel mensen graag uitslapen, maar wordt je dan ook echt gezonder?

Lees verder om te begrijpen hoe het ochtendzonlicht je slaap kan verbeteren, en waarom het ochtendzonlicht zo goed voor je is: ochtendzonlicht versterkt uw natuurlijk circadian ritme.
Veel van de biologische processen zoals waaronder je eetlust, energieniveaus, hormoonproductie en lichaamstemperatuur in je lichaam, worden bepaalt door het circadiane systeem van je lichaam. Mensen zijn dagelijkse wezens, onze circadiane ritmes zijn afhankelijk van het draaien van de aarde ten opzichte van de zon. ‘circadiaan’ betekent vrij vertaald ‘rond de dag’ .

Wat betreft slapen, hier belangrijke details die u moet begrijpen rond licht en uw circadiane ritmes. Gedurende de dag ondervindt u lichte schommelingen in uw kernlichaamstemperatuur.
Je lichaam bereikt het koelste punt in de vroege ochtend, voordat je wakker wordt. Terwijl je lichaam je voorbereidt om wakker te worden, komt cortisol vrij, het geeft je lichaam energie en warmt je lichaamstemperatuur op. Je temperatuur bereikt zijn hoogste punt gedurende de dag, voordat hij ’s avonds weer begint te dalen, wat je hersenen aangeeft dat het tijd is om in slaap te vallen.

Als je lichaamstemperatuurveranderingen in een grafiek zet, zie je dat de lichaamstemperatuurveranderingen en de opkomst en ondergang van zonlicht bijna gelijk lopen. Na zonsondergang beginnen onze lichamen af te koelen, waardoor melatonine wordt vrijgegeven en de slaap wordt voorbereid. Melatonine is het hormoon dat uw slaap reguleert. Rond zonsopgang gebeurt het tegenovergestelde, melatonine verlaagt en verhoogt onze lichaamstemperatuur.

Helaas worden we in de hedendaagse moderne wereld voortdurend blootgesteld aan fel licht. We leven in/onder kunstlicht met onze smartphones, tablets, laptops en tv’s dicht bij onze gezichten. Omdat deze technische apparaten helder blauw licht in onze ogen uitstralen, interfereren ze ernstig met onze circadiane ritmes. Onze hersenen interpreteren het licht verkeerd als zonlicht.

Als je, zoals veel mensen, deze apparaten ook  ’s avonds en ’s nachts gebruikt, moedigen ze je hersenen ( zelfs binnen 15 seconden!) aan om je energieniveau op peil te houden tot op het moment dat je, ironisch genoeg, ze kunt gebruiken om’ tot rust te komen ‘. Het is geen wonder zoveel mensen aan slapeloosheid lijdt.
Gelukkig kun je de effecten van kunstlicht voor een gedeelte tegengaan. Draag ’s avonds en ’s nachts een blauwfilterbril wanneer u uw technische apparaten gebruikt, en ook gedurende de dag als u (binnen) onder kunstlicht werkt/woont/leeft. (wie niet?) Versterk ’s ochtends uw natuurlijke circadiane ritmes met blootstelling aan ochtendzonlicht.

Hoewel we de zon als geel beschouwen, is het licht dat de zon uit straalt een full-spectrum licht. Het bevat niet exact dezelfde heldere blauwe golflengten van licht die uw technische apparaten hebben, maar in een veel krachtigere en zuiverdere vorm. Door je ogen vroeg in de ochtend aan dit heldere licht bloot te stellen, geef je je hersenen een signaal dat het tijd is om de melatonineafgifte te onderdrukken.

Als reactie hierop zullen je hersenen de cortisolproductie verhogen. Cortisol en melatonine werken indirect ten opzichte van elkaar. Cortisol is in de volksmond bekend als uw stresshormoon. Hoewel een te hoge hoeveelheid cortisol gevaarlijk kan zijn, is cortisol in gezonde hoeveelheden goed voor je. Dit activerende hormoon geeft je lichaam energie en bereidt je voor op de dag.

Naast licht straalt de zon ook veel warmte uit. Ochtendzon kan je lichaam opwarmen, waardoor je natuurlijke thermo-regulatieproces wordt vergemakkelijkt en de cortisolproductie wordt bevorderd.

Ten slotte beïnvloedt zonlicht nog een ander hormoon dat verband houdt met slaap. Grotere blootstelling aan zonlicht wordt geassocieerd met een afgifte in serotonine. Serotonine speelt een belangrijke rol bij de productie van melatonine, omdat uw pijnappelklier serotonine omzet in melatonine.

Serotonine staat ook bekend als het ‘gelukkige’ hormoon vanwege het vermogen om de stemming op te heffen.
Ochtendzon biedt naast slaap ook andere gezondheidsvoordelen. Meestal verhoogt het uw vitamine D-productie, waardoor uw immuunsysteem gezond en gelukkig blijft. Gezonde hoeveelheden zonlicht worden ook geassocieerd met sterkere botten en kankerpreventie.

Combineer indien mogelijk uw ochtendzon met oefening zoals yoga voor een extra energieboost en fitheid.

Zelfs als het buiten bewolkt is: U krijgt nog steeds de voordelen van het ochtendzonlicht.

 

Kunstlicht

*Kunstlicht en binnenshuis zijn is in veel gevallen niet goed voor onze gezondheid.

Het heeft een negatief effect op onder andere vitamine A en ons circadiaanse ritme.

Probeer uw huid bedekt te houden met kleding, en bescherm uw ogen met een blauwfilterbril als u binnen werkt/woont/leeft.

 

Aarden

*Ga naar buiten tijdens de pauze’s (of thuis s’morgens en s’avonds) en doe uw schoenen en sokken uit. Contact maken met de aarde is wetenschappelijk bewezen gezond: U voelt u beter, net zoiets als douchen, maar ook kan daardoor uw Deuterium gehalte in uw lichaamsvocht hierdoor verlagen. Dit is een vorm van vervuiling in uw lichaamsvocht. Bij een te hoog deuteriumgehalte kunnen de elektromagnetische signalen in het lichaam moeilijker worden overgebracht met alle gevolgen van dien.

Massage wanneer u maar wilt:

*Een elektrische massagestoel kan ook uw stress niveau verlagen en uw spieren soepel houden. Ook de bloedsomloop word gestimuleerd. Eenvoudig met een druk op de knop, geen afspraak nodig, u wordt gemasseerd wanneer u wenst. Kijk hier bijvoorbeeld, bijna 20 jaar leverancier en goede prijs kwaliteit verhouding in  benelux: https://www.relexz.nl/

Yoga

*Ga naar yoga les, zeer ontspannend en ideale oefeningen om je bewustzijn te ontwikkelen en soepel te blijven (of te worden). Ook wordt je zo bewust van je spanningen en leer je deze los laten. Soepel worden doet dus niet enkel je lichaam, maar ook je geest. Dat samen maakt je weerbaar tegen stressvolle gebeurtenissen en periode’s. Er zijn vele yoga centra in Nederland. Bij ons in de buurt: https://yogabindu.nl/

 

Meditatie

*Mediteer, dit hoeft niet persé volgens een specifieke meditatie methode. Als het u rust brengt in uw hoofd levert het uiteindelijk altijd winst op. Kijk op internet naar verschillende vormen van meditatie en laat u inspireren om zelf een vorm van meditatie te ontwikkelen die bij u past. Alleen stil zitten/staan en genieten van uw omgeving kan al genoeg zijn.

Voeding

*Eet zo veel mogelijk zuiver en vers, onverpakt en biologisch. Groente bevat veel lichtenergie door fotosynthese. Die energie kunnen we zeer goed gebruiken om gezond te blijven.

Fytonutriënten

*Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen van eetbare planten.
Mineralen en vitaminen vallen ook onder de fytonutriënten.
Daarnaast is er een grote hoeveelheid andere nutriënten waar mensen baat bij hebben. Bitterstoffen, alkaloïden, looistoffen, glycosiden, saponinen, organische zuren, harsen en slijmstoffen zijn verschillende categorieën fytonutriënten. Verdiep u eens in meer en verschillende groenten en groente sappen.

Welvaartsziekten

*Fytonutriënten zijn goed tegen kanker, diabetes mellitus en hart- en vaatziekten. In plantaardige producten zitten fytonutriënten. Fyto betekent plantaardig en nutriënt betekent voedingsstof. Ze worden ook fytochemicaliën genoemd. Het zijn uiteraard chemische verbindingen maar geen kunstmatige verbindingen; ze komen alleen in plantenproducten voor.

 

Daling fytonutriënten in voeding

*Aangetoond is dat de laatste 20 jaar het aantal fytonutriënten in voeding enorm is gedaald. Dat komt onder andere door pesticiden die worden gebruikt en het telen op verarmde grond. Een andere reden dat mensen vandaag de dag minder fytonutriënten binnen krijgen is omdat we verwerkt voedsel eten wat is ontdaan van belangrijke fytonutriënten.

                                                                                                                                                                                                       

Fytonitriënten als basis voor medicijnen

*Fytonutriënten vormen veelal de basis voor medicijnen. Aspirine is een kunstmatige, gesynthetiseerde stof die van origine werd gemaakt van wilgen. Hippocrates, adviseerde al 2500 jaar geleden, wilgenbladthee te drinken tegen koorts. Het fytonutriënt salicine is verantwoordelijk voor het antikoortseffect van wilgenblad.

Aantal verschillende  fytonutriënten.

* Er zijn wel 5000 verschillendfytonutriënten. Sommige fytonutriënten verdwijnen niet door te koken of te bakken. Een voorbeeld daarvan is lycopeen, dat vooral in tomaten zit.Behalve in tomaten zit lycopeen ook in rood-oranje groente en fruit zoals watermeloen, wortelen, papaya, roze guave, roze grapefruit, goji-bessen en rode paprika´s.

Onderzoeken tonen aan dat er een duidelijk verband is tussen de consumptie van Lycopeen en een lager risico op hart- en vaatziekten. Zij concludeerden dat dit fytonutriënt het LDL-cholesterol en de bloeddruk verlaagt en de functie van de bloedvaten kan verbeteren.

Het lichaam van mens en dier maakt geen lycopeen aan maar haalt dat uit plantaardige voeding.

Door olijfolie toe voegen aan lycopeen houdende voeding, wordt het nog beter opgenomen door ons lichaam.

*Synthetisch Lycopeen

                                                                                                                                                                                                         Let op! Weet wat u eet! Bereide voeding en drank kan ook toegevoegde synthetische lycopeen bevatten. Synthetisch Lycopeen wordt gebruikt voor het kleuren van voedingsmiddelen, zoals soepen en heeft het E-nummer E160d. In 2009 heeft de Europese Commissie lycopeen toegelaten als voedselingrediënt (dus niet enkel als kleurstof). Het mag onder andere gebruikt worden in sportdranken, vetten en dressings, en voedingssupplementen. Het gaat specifiek over synthetisch lycopeen dat door BASF wordt geproduceerd.

De louter goedbedoelde informatie op onze website is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts